dissabte, 11 d’octubre del 2008

Qui és Objectiu Inclusió

L’Associació Objectiu Inclusió neix el 2004 de la mà de vuit professionals de camps diversos amb un interès comú per la societat i un afany de construir un discurs alternatiu a la visió clàssica sobre la inclusió que s’està instal·lant progressivament al nostre país.

La igualtat i la justícia social també es construeixen des de la societat civil, persones que no ens resignem al desencís que genera a voltes el món de la política i de l’administració. La societat civil ha d’anar al capdavant, i la política al darrere, i no a l’inrevés.

En conseqüència, dedica els seus esforços inicials a elaborar aquest discurs propi, a partir de la lectura i celebració de seminaris intensius. En aquests moments, ens plantegem fer una jornada entre les persones que pertanyen al sector dedicat a la inclusió i altres ciutadans, amb una doble finalitat: fomentar una perspectiva oberta i ciutadana d’inclusió, i posar-la a debat amb aquells que tenen responsabilitats de dur a terme els diversos discursos de la inclusió a la pràctica.

D’acord amb els nostres objectius fundacionals, aquesta jornada ha de servir com a tret de sortida a aquesta iniciativa. Una jornada que no pot quedar en la superficialitat, sinó que ha de ser útil per anar a fons. Això ens duu a planificar un espai de treball que, coherent amb l’esperit crític de l’associació, pretén treballar en forma de seminari amb experts del sector i altres ciutadans, i obrir el seminari al final de la jornada per donar a conèixer l’associació, el seu pensament i la feina realitzada en la jornada.

Pensem que la celebració d’aquesta jornada pot reforçar la dinàmica interna de l’associació, generar sinèrgies entre professionals i acadèmics diversos de la ciutat de Barcelona, i establir les bases d’un treball compartit que permetin seguir avançant, un treball que ha de possibilitar una segona jornada més àmplia sobre pràctiques i realitats concretes.